Hogyan távolíthatja el a helyadatokat az iPhone Photos-ból az iOS 13 rendszerben


Hogyan távolítsuk el a helyadatokat az iphone 13 fényképektől az ios 13 ios13 szolgáltatás képeiben

Amikor fényképet készít iPhone-ján vagy iPadjén, az iOS automatikusan a GPS-jelekkel rögzíti a felvétel pontos helyét. Ez egy hatalmas kényelem, mivel lehetővé teszi számos kép katalogizálását a pontos elhelyezkedés és az eset szerint. Segít a fotózások rendezésében, és segít a családi memóriakezelőnek nyomon követni a családot és a barátokat az évek során, ami sok érvet megoldhat.

A fotó helymeghatározó metaadatainak legtöbbje örvendetes. De néha nem az. Amikor megoszt egy fényképet a fénykép EXIF-adataiban megjelölt földrajzi hely koordinátákkal, a nézők a Fotók alkalmazással megtudhatják, hol készült a felvétel. Amikor fényképeket küld a közösségi médiába, különösen a Twitter-en, ahol sok olyan személy, akit személyesen nem ismersz, követői lehet, valószínűleg nem akarja elküldeni egy olyan fényképet, amely túl közel van otthonához – vagy otthonához – út nélkül hogy eltávolítsa ezeket az információkat, csak magánélete védelme érdekében. Még a Facebookon is, amely híres az interneten való követésről, nem biztos, hogy olyan kényelmes képet küld a barátainak, amely annyi natív adatot hordoz.

Az iOS 13-mal az Apple megduplázza a biztonsági és nyomkövető technológiák iránti elkötelezettségét azáltal, hogy új módszert kínál a fénykép helymeghatározási adatainak eltávolítására minden felvételről, mielőtt megosztaná azokat valakivel, vagy a közösségi médiában. Most eltávolíthatja a helyet a fotókból, videókból vagy több képből és filmből, amelyeket küldeni szeretne Mail, Üzenetek, Facebook, Twitter, Messenger vagy… segítségével nevezne el. Ilyen módon nem kell aggódnia, hogy egy idegen megtudja hozzávetőleges címét az iPhone felvételeiből. Így teheti meg ezt.

  • Készítse el fényképeit vagy videóit, mint általában a Kamera alkalmazás esetén.
  • Keresse meg azt az albumot vagy szakaszt, ahol a fénykép él.
  • Ha csak egyetlen képet vagy videót oszt meg, nyissa meg azt, és koppintson a elemre Részvény gomb.
  • Több fénykép és videó megosztásához érintse meg a ikont választ az album vagy szakasz nézetben érintse meg az összes elküldött fájlt, majd érintse meg a gombot Részvény gomb.
  • Amikor meg szeretné osztani a Fotók alkalmazást, vegye figyelembe az új oldalt Opciók gombot az iOS 13 rendszerben.
  • Érintse meg Opciók és a következő panelen válthat Elhelyezkedés.
  • Ezután küldje el fotóját bármilyen tetszés szerint. A nézőnek most nincs lehetősége megfejteni a forgatás helyét. Vegye figyelembe, hogy a váltás nem történelmi, hanem minden küldés után vissza kell állítani.

A helyet csak az iPhone Fotók alkalmazásból távolíthatja el, ezért feltétlenül ossza meg fényképeit közvetlenül az alkalmazásból. Ez a praktikus iOS 13 adatvédelmi szolgáltatás csak a másokkal megosztott fényképek és videók számára készült. A készüléken található fotók megtartják az összes helyinformációjukat – csak a szöveges, e-mailben vagy szociális média útján elküldött képek fogják kiszűrni a helyadatokat. A képhez kapcsolódó metaadatok többi része – az idő, az eszköz típusa, a záridő és a rekesznyílás – a felvételnél marad.Hogyan távolítsuk el a helyadatokat az iphone fotókból az ios 13 noLáthatja, hogy a helyadatokat valóban eltávolították az iOS 13 rendszerben. Ha meg szeretné tekinteni, ahol egy fénykép vagy videó készült, húzza az ujját fel a Fotók alkalmazásban. Ha engedélyezte a helyet a felvételkészítéskor, akkor megjelenik egy térkép, amely pontosan megmutatja azt a Helyekben. A helyzet kikapcsolása az új iOS 13 szolgáltatás használatával azt jelenti, hogy amikor megosztja, akkor ez a kép nem tartalmazza a hely metaadatait.

A földrajzi helyzet eltávolítása a fényképektől az iOS 12 rendszerben

Még akkor is, ha még nem telepítette az iOS 13-at, vagy meg akarja várni, amíg minden hiba kijavul, mielőtt megtenné, még mindig elrejtheti földrajzi helyzetét a nyilvánosság számára elküldött képekkel szemben. Az iOS 12-ben néhány módszer létezik a geo-címkék leválasztására a fényképektől és a videóktól, de ez néhány extra lépést megtesz, és nem olyan rugalmas, összehasonlítva az iOS 13-tal. Íme.

Helymeghatározó szolgáltatások kikapcsolása

  • Választ Beállítások az eszköz kezdőképernyőjén.
  • Görgessen lefelé a Magánélet Válassza ki és koppintson a elemre.
  • Koppintson a Helymeghatározó szolgáltatások.
  • Koppintson a Kamera.
  • Koppintson a Soha.

Ez a művelet megakadályozza, hogy a Kamera alkalmazás rögzítse a hely helyinformációit a felvételében, így nem oszthatja meg azt, ami nincs. Ez a módszer azonban kényelmetlen lehet, ha meg akarja őrizni a metaadatokat személyes használatra, még akkor is, ha nem akarja megosztani azokat.

Használjon harmadik féltől származó alkalmazást

Számos harmadik féltől származó alkalmazás használható az iPhone fényképezőgép metaadatainak eltávolítására. Itt van néhány kedvencünk.

Metapho: A Metapho (4 USD) egy megosztás-kiterjesztés, amely akkor jelenik meg, amikor megérinti a telefon bármely fotójának megosztási parancsát. Megnézheti az iOS fénykép metaadatait, például a dátumot, a fájl nevét, a méretet, a fényképezőgép modelljét, a záridőt és a helyet. Ellenőrizheti a metaadatokat és exportálhat képeket metaadatok nélkül. Láthatjuk a fénykép EXIF-adatait, a Biztonságos megosztás funkciót is a földrajzi címkék és a személyes adatok eltávolításával, megváltoztathatjuk a fénykép dátumát és időpontját, hozzáadhatunk vagy megváltoztathatunk egy fénykép földrajzi helyzetének adatait, egyszerre több metaadatot szerkeszthetünk, és új példányként menthetjük, vagy a eredeti visszahúzható verzióval.

Exify: Az Exify ($ 2) nemcsak rendkívül részletes információkkal rendelkezik a képeiről, például a helyről, a magasságról és a térképekről, valamint a rögzítési időről a helyi időben és az UTC-ben, hanem lehetővé teszi az információk szelektív eltávolítását, megváltoztatását és helyettesítését is. Számos funkciója között szerepel a helymeghatározási információk eltávolítása és a GPS-metaadatok hozzáadása más képből.

ViewExif: A ViewExif ($ 1) alkalmazásbővítmény az emberek számára készült, akik meg akarják védeni magánéletüket. Ez lehetővé teszi a fényképek metaadatok nélküli megosztását a Twitteren, a Facebookon és az e-mailben.

A szerkesztők ajánlása